24 Mar 2007

Leonardo'nun makineleri

Yaklaşık bir aydır Ankara ODTÜ'de açık olan Leonardo'nun Makineleri sergisine ancak geçtiğimiz Cuma günü gidebildim.
Fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Teşekkürler Devletşah hanım :)

Sergiye girebilmek için 10:30 civarında sıraya girdiğimizde önümüzde bir babayla oğul vardı. Biz arkadaşımla sırada ölen vaktimizi değerlendirmek adına sohbet ederken arada onlara da takılıyorduk. Oğul iyice sıkılmıştı ve gitmek istiyordu, babası ise oğlunu sergiyi görmeden gitmeme konusunda motive etmeye çalışıyordu. Biz de Eskişehir'den gelip her hafta Cuma günleri girdiğimiz dersin çıkışında bu sergi sırasına abone olduğumuzu fakat yeterli bekleme azmini ancak bu son haftada gösterip ısrarla bekleyeceğimizi anlattık. Fakat vazgeçmelerine engel olamadık.

İki saate yakın sıra bekledikten sonra içeriye ancak girebilmiştik. Rehberler ise artık tekrar tekrar yaptıklarından olsa gerek, refleks haline getirdikleri rutin ve biraz da bezmiş anlatımlarıyla oldukça sıkıcı olmuşlardı. Üstüne bir de sergi alanının yetersiz oluşunu ve bizim gibi son güne kalmış ziyaretçilerin neden olduğu izdihamı eklersek son beş objeye geldiğimizde "uff gidelim artık" der olduk. Zaten gaflette bulunup kameramı götürmediğim için fotoğraf da çekememiştim. Ama yukarıdaki linkteki fotoğraflar ve bilgiler doyurucu olacaktır.

Neyse ki çıkışta odtü çarşı'da arkadaşlarla gittiğimiz Kalabalık'ta yediğimiz hamsi buğulama ve fırında helva tatlısı iyi gelmişti :)
(Hamsi buğulama'yı çeşitli baharatlarla daha iyi yapabilirlermiş gibi de geldi)

Değerli vaktini ve öğle yemeği parasını bana ve Mehmet'e ayırdığı için İbrahim'e teşekkür ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder